Škoda Yeti ukázala předčasně nový facelift, rovnou dvakrát

Nová Škoda Yeti 2014
Škodovka měla v plánu představit nový model Yeti až v září na frankfurtském festivalu. Avšak po několika špionážních fotografiích, jsou k dispozici i neoficiální fotografie - vypadají ale jako věrohodné promo fotografie přímo od mladoboleslavské automobilky. Po čtyřech letech se nový facelift snaží Yetiho více sjednotit s ostatními modely a design se posunul do podobného stylu ostatních modernizovaných Škodovek. Jak už se o tom dříve spekulovalo, Yetimu zmizela velká kruhová přední světla, pro které byl specifický. Přední i zadní diody se posunuly trochu níže. Yeti by měl jako první Škodovka dostat parkovací kameru a také plně automatické podélné i kolmé parkování. 
Škoda Yeti 2014 Scout
Vůbec poprvé však Yeti bude ve dvou verzích - v klasické "městské" a ve verzi Scout. Tedy stejně, jako to má Škoda Octavia. Outdoorová verze Scout nabídne upravené, plastové spodní lemy a nenalakované černé nárazníky. Kromě toho také na výběr přibyly nová kola a nové barvy - např. oudoorová zelená, kterou můžete vidět na fotografii výše. Rozšířila se také nabídka motorů např. o nový turbodiesel 2,0 TDI/125 kW. Škoda Yeti opět nabízí variantu 4X4 a nyní také DSG převodovku se sedmi stupni. Škoda Yeti se u nás vyrábí v závodě Kvasiny, v Rusku Nižném Novgorodu a v číské Šanghaji. Do prodeje by se Yeti měl dostat na konci tohoto roku. 

Aktualizováno: 14. 8. Automobilka Škoda vydala oficiální zprávu, ve které odhalila totožné fotografie, Škoda Yeti tedy bude vypadat stejně jako na uniklých fotografiích.
Do prodejVíce na: http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/skoda-yeti-2014-facelift-predcasne-odhalen-1013543#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

6 komentářů:

  1. Yetiho jsem si před dvěma lety koupil a musím říct, že zatím jsem s ním velice spokojený. Obecně Škodovkám hodně věřím. A myslím, že nejsem jediný. Vlastním totiž autokarosárnu a právě se Škodovkami k nám lidé jezdí nejčastěji. Většinou se jedná o drobnosti, promáčknuté plechy atd. Občas je ale potřeba nějaká komplexnější oprava. Právě proto se chystám teď do firmy koupit nějaké nové stroje na zpracování plechů. Bylo mi doporučeno, že asi nejlepší je v tomto ohledu firma Canmet. Má s nimi někdo zkušenost?

    OdpovědětVymazat
  2. Nevypadá špatně. Yeti se mi hodně líbí. Mám kamaráda, který jednoho také měl, ale bohužel se mu ho povedlo úplně zrušit. Celý předek auta v tahu. Oprava by byla strašně nákladná, takže mu bohužel nezbylo nic jiného, než prodej auta na náhradní díly. Mám pocit, že místo něj si koupil novější Octavii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A stalo se mu něco? Pokud ne, tak to je asi to nejdůležitější. Pokud se mu například podařilo auto otočit na střechu, tak s tím už se nic moc dělat nedá no. Sám mám servis a znám takové případy. Většinou ale řešíme spíš drobnosti. Každopádně zrovna u škodovek je super ta dostupnost všech možných náhradních dílů. Já osobně je například beru tady odtud https://www.intercars.cz/jsem-servis/ Vždy zásadně originální.

      Vymazat
  3. Jednoho Yetiho používáme na rozvozy ve firmě. Musím říct, že je to fakt držák. Ne vždycky se k němu mí řidiči chovají hezky, ale i tak s autem zatím žádný problém. Je ale pravda, že teď byl na opravě laku tady protože se ho jednomu mému řidiči povedlo dost škrábnout. Normálně bych to neřešil, ale toto byl opravdu velký škrábanec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip. Manželce se nedávno naše auto povedlo taky poškrábat na parkovišti, tak jsem si říkal, kam s tím zajet. Je ale pravda, že na našem autě bude potřeba asi víc oprav. Určitě by to chtělo třeba i nějaký test brzdových kotoučů, protože mi přijde, že v poslední době už brzdy nezabírají tak, jako dřív a myslím si, že třeba v zimě by to mohl být celkem problém.

      Vymazat
  4. Právě Yetiho si teď chci půjčovat od známého na výlet s rodinkou. Hlavně kvůli tomu, že k němu má i takový ten nosič kol na tažné zařízení. To je fakt šikovná věc, také bych to chtěl, ale my na našem autě bohužel tažné zařízení nemáme.

    OdpovědětVymazat