Nejošklivější automobily na světě

Na každé auto, má každý člověk názor. Někomu se líbí, někomu připadá normální, někdo by ho už raději nikdy neviděl. Vkus má každý jiný. Zde je ale vybraných pár, opravdu nejošklivějších automobilů světa.  Všechny automobily byly hodnoceny a vybrány podle ohlasů na mezinárodních webech. Podle hlasování na amerických, italských, francouzských nebo německých webech, tuto první příčku „vyhrál“ automobil Pontiac Aztec. Toto menší SUV, mělo tak hrozné prodeje, že se za něj styděli dokonce sami výrobci. Automobil má šílený, několikapatrový design, hnusné plastové přídavné díly,nebo hrb, který automobil má na zádech. Už jen kvůli designu to nikoho nenechá na pochybách, že tohle auto si může koupit jen šílenec.
Pontiac Aztec
Pokud hledáte nějaká fóra, nebo ankety, kde se hlasuje o nejošklivější automobily, určitě ste jich našli spousty. Na světě ale také existují opravdu oficiální ankety o nejošklivější automobil světa. Mezi další, pravdu nepovedené automobily patří např.: SsangYong Rodius a Fiat Multipla první generace. První automobil se dá vidět pouze v západní Evropě – převážně v Anglii, ale opravdu by jste museli hledat pořádně, nebo mít na něj „štěstí“. Další automobil Fiat Multipla, najdete i v Česku, je jich tu celkem dost, protože jeho cena není tolik velká – kdo by se tomu také mohl divit. Tento malý Fiat má hodně zvláštní „předkus“ a pod předním sklem má hned další pár předních světel.
Zde je pár dalších ze světa opravdu ohavných automobilů. Mezi ně patří: Austin Allegro, auto z Velké Británie, vyrobené v roce 1971. Jeho jediné dobré vlastnosti byly, že mělo malou spotřebu. Aston Martin Lagonda, černý sporťák, co vypadal spíše jako pohřební vůz než automobil. Raliant Regal, malá zubatá tříkolka v modrém provedení. Toto auto často účinkovalo v britském seriálu Mr. Bean. 
Raliant Regal

5 komentářů:

  1. Reliant Regal je hodně vtipné autíčko. K Mr. Beanovi neodmyslitelně patří a vždy dokonale pobaví když už je v nějaké scéně. Vzít si s sebou volant nemá chybu. Jako kdyby toto auto někdo chtěl krást :D

    OdpovědětVymazat
  2. Je sice pravda, že jsou to ošklivá auta, nicméně, to nemusí mnohdy znamenat,že nejsou povedená technicky či prakticky, například pontiac aztek, nebo i o dost známější fiat multipla jsou velmi praktická auta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tomto s vámi musím souhlasit. Na Multiplu lidé často velice rádi plivou, nicméně to auto je opravdu velice praktické. Sám jsem ji dlouhá léta měl a například jen málo aut nabízí uvnitř tolik prostoru. Bohužel pak s ní začaly být problémy a už se to moc nevyplatilo opravovat, tak jsem ji rozebral, co bylo použitelné prodal a o zbytek šel na výkup šrotu.

      Vymazat
    2. Kamarádka tu Multiplu měla a hodně si to auto pochvalovala. Nebyl to sice žádný rychlík, ale jak říkáte, bylo to dost praktické auto. Co mě celkem překvapilo je i to, jak si ta auta pořád drží hodnotu. Je to asi rok co ji prodávala a jeden výkup aut v Plzni jí za ni pořád nabídl velmi dobré peníze.

      Vymazat
  3. Já jsem třeba taky chvíli jezdil s tou tolik proklínanou Multiplou a musím říct, že jsem na ni celkem změnil názor. Není to špatné auto. Navíc měla jednu velkou výhodu, měla tažné zařízení. To třeba moje současné auto nemá a někdy by se to opravdu hodilo. Přemýšlím ale nad tím, že si to dokoupím. Co jsem se tak díval, tak se to dá sehnat tady - https://www.autodilyvojkov.cz/podvozkove-dily

    OdpovědětVymazat