Pirelli představuje kalendář pro rok 2014

Firma Pirelli tento rok slaví padesáté výročí od vzniku jejího prvního kalendáře. Od tohoto jubilejního kalendáře se tedy čekalo něco speciálního. Kalendář sice ještě není zobrazen ve finální podobě, avšak firma Pirelli v čele s fotografy ukazuje několik obrázků z připravovaného ročníku 2014. Kalendář celkem obsahuje dvanáct fotografií šesti modelek, které byly vyfoceny ve stylu černé a bílé barvy.
Helena Christensen, Alek Wek, Karolína Kurková, Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio a Isabeli Fontana

Co je to vlastně kalendář Pirelli?

První Pirelli kalendář vznikl již v roce 1964, kdy marketingové oddělení společnosti Pirelli přišlo se zajímavým benefitem pro nejlepší klienty firmy. Jednalo se právě o kalendář, který klienti dostávali jako dárek ke končícímu roku. Prvním fotografem se stal Robert Freeman, který mimo jiné fotil také pro populární anglickou hudební skupinu Beatles. V několika dalších letech se prestiž kalendáře neustále zvyšovala. Kalendář byl vyráběn v omezeném množství, a tak se dostal do rukou jen těm nejcenějším klientům firmy Pirelli. Po deseti letech od prvního vydání, tedy v roce 1974, firma Pirelli kvůli ropné krizi, která v tomto období probíhala, na deset let vydávání kalendáře zastavila. V roce 1984 vyšla nová edice, kde její uvedené se stalo velkým prestižním a kulturním společenským zážitkem.

Fotografové, lokality, témata a hlavně modelky

Fotograf, který fotí daný ročník kalendáře je každý rok jiný, až na několik výjimek z prvních let vydání kalendáře. Lokality, tedy místa, kde dané fotografie vznikají se také mění každým rokem. Fotí se na exotických destinacích, ve velkých městech či ve slavných fotografických ateliérech. Témata se většinou přizpůsobují danému místu - moře, město, studio... Tím hlavním, čím kalendář zaujme, jsou lehce oblečené světoznámé modelky. Mezi největší osobnosti kalendáře patří například Naomi Campbell, Kate Moss, Selma Blair, Milla Jovovich, Heidi Klum, Penélope Cruz, Hilary Swank či Yamila Díaz. Pokud vám daná jména nic moc neříkají, určitě budete znát ty česká, která se v historii kalendáře objevily, či právě objeví! V minulém ročníku 2013 se na kalendáři objevila Petra Němcová a v letošním roce na něm najdeme Karolínu Kurkovou, která se na kalendáři objevila již v roce 2003.

Oficiální představení kalendáře proběhne v Miláně na podzim, v listopadu 2013. Tento ročník "nahých" aktů moc nenabídne, ale o sexy fotografie nouze snad nebude!

2 komentáře:

  1. Pěkné kočičky jsou v těch Pirelli kalendářích. Taky bych tak chtěla vypadat. :) Třeba se mi to jednou podaří. Letos na léto jsem si pořídila trekingové hole, takže hodně chodím po místních luzích a hájích. Je pravdě, že na těle se to docela podepisuje. Nohy a stehna už mám pěkně zpevněné. :P

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné. Klidně bych si kalendář koupila, nebo bych na kalendář klidně přispěla. Kdyby tam byly třeba i smyčcové nástroje tak by to za mě bylo úplně TOP. Žena a hudební nástroj je vždy pěkná obrazová informace. Obojí je velmi fotogenické a dobře se na to zkrátka kouká, takže třeba tip pro příště.

    OdpovědětVymazat