GIMP se začíná přibližovat Photoshopu

Freewareový grafický program GIMP (také vhodný pro práci na Virtual tuning) je kritizován především kvůli svému rozhraní. Jednotlivé dialogy jsou totiž poskládány jako samostatná okna. Nyní, nová vývojová verze GIMP 2.7.1 přináší změnu, obsahuje jak klasický (víceokenní) režim, tak i jednookenní režim. Jednookenní režim dobře znají uživatelé Adobe Photoshopu. Nově můžete také například slučovat vrstvy do skupin nebo využívat klávesové zkratky. Právě klávesové zkratky uživatelé dobře znají z Adobe Photoshopu. Zatím to není všechno, plnohodnotná verze programu bude mít vylepšeních více.
Nové jednookenní módy, by měly hlavně přilákat nové lidi, hlavně ty, kteří GIMP odsuzovali kvůli nezvyklému víceokennímu režimu. Program GIMP je takzvaný „open source“ vývojáři se snaží vyhovět každému. Právě kvůli tomu se někteří lidé obávají, aby různé režimy (víceokenní – jednookenní) dělali v programu neplechu. Pokud máte chuť a zájem a chcete si novou beta verzi GIMPu 2.7.1 vyzkoušet, musíte mít Linuxový systém Ubuntu. Pokud ano, instalujte podle návodu na webu: Softpedia.com

2 komentáře:

  1. ďakujem dobrý článok. Asi zase prejdem na Gimp :)

    OdpovědětVymazat
  2. Rozdělené panely mě taky vždycky děsně štvali a proto jsem volil pacenou alternativu photoshop... tahle novinka je super a myslím že si tím Gimp hodně polepší!

    OdpovědětVymazat