Nejlepší programy na Virtual tuning

Již v minulém článku Co je to vlastně virtuální tuning, jsem se zmínil o programech, ve kterých se dá Virtuální tuning provozovat. Programů existuje více, ale tyto tři jsou nejrozšířenější a nejpoužívanější.
Adobe Photoshop
Adobe Photoshop patří už řadu na absolutní špičku ve zpracování digitálního obrazu. Se srovnáním s jeho konkurenty má o mnoho více možností a jeho kvalita je také na jiné úrovni. Ovládání má snadné a intuitivní, jeho nabídky jsou velice přehledně rozmístěny. Adobe má také výbornou stabilitu – dokonce ani na slabších počítačích nepadá. Na jeho kvalitě se bohužel odráží i jeho cena, která přesahuje 20 000 korun. Za tuto cenu ovšem získáme velmi kvalitní a profesionální grafický editor, který nemá snad omezené možnosti. Adobe Photoshop nabízí 30 denní zkušební verzi, ve které se můžete rozhodnut, jestli ho koupi, či ne. Při Virtual tuningu je Adobe Photoshop asi nejpoužívanějším programem ze všech možných.

Corel Paint Shop Pro
Pokud nechcete utrácet desítky tisíc za Photoshop, kupte si Corel Paint Shop Pro. Tento grafický program vás vyjde jen něco kolem 2000 korun. Tento program v minulých letech výrazně slevil, ale na kvalitě neubral. Tento program od firmy Jasc software má jednoduché ovládání, bohužel ale nenabízí tolik funkcí a hlavně nemá tolik efektů jako Adobe Photoshop. I když tento program nenabízí tolik efektů jako Adobe, dá se v pohodě na Virtual tuning použít a dají se sním udělat zajímavá díla.

Gimp!
Jedná se o nejlevnější, ale také nejméně výkonný freewareový grafický program Gimp! Tento program původně vznikl jako grafický editor pro operační systém Linux. Pro jeho velkou oblibu brzy přišla upravená verze programu i pro operační systém Windows. Program Gimp! Dokáže při úpravě fotek příjemně překvapit, nedokáže se ale rovnat velikánům jako je Adobe Photoshop. Virtual tuning se na něm dá také dělat, ale nečekejte od něj žádnou slávu. Jedná se spíše o program na lehkou úpravu fotek, ne na nějaké náročné grafické úpravy.

0 Komentářů: